Bota Shkence

Alkooli vret më shumë adoleshentë se sa të gjithë drogërat bashke

Sipas, Addaction, alkooli është faktori më i madh i rrezikut për vdekjen, për moshat midis 15-49 vjeç në Mbretërinë e Bashkuar si dhe faktori i pestë më i madh i rrezikut në të gjitha moshat.

Në vitin 2014-15 kishte rreth 1.1 milion hospitalizime në Mbretërinë e Bashkuar ku arsyeja primare ose dytësore për to ishte e lidhur me alkoolin. Alkooli është një faktor rastësor në më shumë se 60 probleme të ndryshme shëndetësore.

Në Mbretërinë e Bashkuar, krimi i lidhur me alkoolin vlerësohet të kushtojë midis £ 8 miliard dhe £ 13 miliard në vit.

Alkooli është një problem masiv me të cilin po përballen mijëra njerëz në Britani dhe shpesh varësia ndaj alkoolit fillon në një moshë të re.