Bota

Arrestohet një komandant i lartë i aviacionit turk, dyshohet se ishte gylenist

Nuk kanë mbaruar spastrimet e vazhdueshme të drejtuesve të lartë të Forcave Ajrore Turke. Këtë e tregon edhe arrestimi kohët e fundit e komandantit të unifikuar të qendrës së operacioneve ajrore në bazën e Eskisehir.

Komandanti Edip Akgkioulai Ozkan, u arrestua me akuzat që i përkasin organizatës terroriste Fethullah Gylen dhe milicëve kurdë. Ai kishte kërkuar të tërhiqej, natyrisht duke perceptuar zhvillimet, por nuk e bëri.

Arrestime janë bërë në pothuajse gjithë udhëheqjen e lartë të aviacionit turk pas tentativës për grusht shtet në vitin 2016, Thuhet se të njëjtin fat kanë pasur të paktën tre breza të pilotëve luftarakë, që tregon në këtë mënyrë hendekun serioz sasior dhe cilësor në okupimin e Forcave Ajrore Turke.

Deri më tani, nuk janë bërë të ditura në detaje aktakuza që rëndon mbi Ish-komandantin e Komandës së Lartë të Aviacionit në Eski Sheik.

OPINIONE