Bota

Bahrejni fajëson Katarin për ‘tensionet ushtarake’ në krizën e Gjirit Persik

Ministri i jashtëm i Bahrejnit ka akuzuar Katarin për krijimin e një përshkallëzimi ushtarak në rajonin e Gjirit Persik, pas një lëvizjeje të kohëve të fundit nga Arabia Saudite dhe aleatët e saj për të ndërprerë marrëdhëniet diplomatike me Dohan dhe për të mbyllur kufijtë e tyre dhe hapësirën ajrore me mbretërinë e pasur me gaz.

“Mosmarrëveshja me Katarin është një mosmarrëveshje politike dhe e sigurisë dhe kurrë nuk ka qenë ushtarake”, shkroi Sheikh Halid bin Ahmed Al Khalifah në Twitter të hënën. Ai shtoi, “Por vendosja e trupave të huaja me automjetet e tyre të blinduara është një përshkallëzim ushtarak për të cilin Katari do të ketë pasoja”. “Disa kompetenca rajonale janë të gabuara në qoftë se ata mendojnë se ndërhyrja e tyre do të zgjidhë problemin” tha Sheikh Khalid në Twitter. Të dielën, zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme turke Husejin Muftuoglu tha se përpjekjet turke për të ngritur një bazë ushtarake në Katar nuk kishin të bënin me krizën diplomatike në vazhdim midis Dohës dhe vendeve të tjera arabe./ PT

OPINIONE