Shqiperia

“Çmendet” PS dhe Veliaj/ Raportojnë median e lirë për shkrimet kritike

Pas shkrimeve të shumta dhe denoncimeve që CNA.al ka bërë ndaj kryebashkiakut të Tiranës, Erion Veliaj, ky i fundit sot ka bërë edhe hapin e tij të fundit kriminal, duke përdorur edhe Partinë Socialiste.

Nga Dhurata Isufaj, bëhet e ditur se është raportuar domeini i CNA.al, tek serveri ynë tek kompania në Gjermani, se ne kemi abuzuar me një foto të Erion Veliajt, në një lajm të publikuar.

Në fakt, kjo është thjeshtë dhe vetëm hileja, që kërkon të përdorë i akuzuari si “vrasësi” i Ardit Gjoklajt, i cili është tërbuar dhe po “çmendet” nga denoncimet e përditshme të CNA.al.

Pak ditë më parë biznesmenë dhe sponsorë të CNA.al ndërhynë që të hiqnim shkrimet kundër Veliajt, por kjo u refuzua nga ana jonë dhe ne kemi vazhduar të shkruajmë çdo ditë.

Më pas një kompani private e quajtur “Acromax”, e cila nuk ka asnjë të drejtë ligjore të merret me politikanë dhe të ushtrojë autoritet në emër të tyre, duke keqpërdorur të drejtat e saj ka kërkuar që ne të heqnim lajmet, në të kundërt do të na raportonte në Facebook, por edhe tek kompania ku ne kemi serverin.

Pasi ne treguam të gjitha provat se ne nuk kemi bërë asnjë shkelje ligjore, një kompanie private që po merrte rolin e Gjykatës për të na dëmtuar, ata u tërhoqën.

Por, mesa duket dardha e ka pasur bishtin prapa. Veliaj nuk është tërhequr në betejën e tij kundër CNA.al.

Tani ka bërë aktin e tij të fundit, duke na sulmuar në server. Argumenti i tij, është se kemi përdorur një foto, të drejtën e së cilës e paska zyrtarisht Partia Socialiste.

Në fakt, shpesh vijnë foto zyrtare të Erion Veliajt, por CNA.al është një agjenci lajmesh që ka kontratë me kompaninë LSA, një kontratë të rregullt dhe kryen pagesa të rregullta mujore.

Por, Veliaj duhet të mësojë se fotot e bëra publike, të nxjerra në faqet e partive, nuk kanë copy-right, përderisa ato publikohen gjatë eventeve politike.

Por më përpara Erion Veliaj, i “çmendur” në urrejtjen e tij ndaj CNA.al shkuli tabelat e reklamave tona tek stadiumi Selman Stermasi, gjithashtu edhe bllokoi dhe gjobiti makinat që qarkullonin me logon e CNA.al në Tiranë. Vetëm e vetëm sepse ne themi të vërtetën për të, se ai nuk do të mund ta fshehë dot kurrë “vrasjen” e Ardit Gjoklajt.

Por, si duket halli i Veliajt nuk ka qënë te fotoja. Halli i Veliajt ishte vetëm tek një gjë, tek denoncimet tona. Ai për të na dëmtuar, ka tentuar që nëpërmjet fotove të hiqen edhe shkrimet.

Por, kryebashkiaku i Tiranës duhet ta mësojë dhe ta vërë vëth në vesh. Ne nuk bëjmë pas. Do të ecim përpara dhe do ta denoncojmë këtë politikan të korruptuar dhe të shumë akuzuar. Njeriu i cili po “vret” për së dyti Ardit Gjoklajn, i cili u gjet i vdekur në landfillin e Sharrës.

Nuk ka pizeveng të çdo lloji të ndalë fjalën e lirë dhe të drejtën e CNA.al për të denoncuar një kryebashkiak, i cili paguhet nga taksat tona. Nga stafi i CNA.al i cili është nga të parët që paguan taksa rregullisht dhe nuk fshihet, por është i hapur.

CNA.al (CityNews Albania) do të vazhdojë ta denoncojë kryebashkiakun. Ai do raportojë dhe ne do të vazhdojmë të shkruajmë. Ai do të çojë kompani private dhe ne do të vazhdojmë sërish të shkruajmë. Ai do të çojë biznesmenë dhe do të heqë reklamat dhe ne sërish do të vazhdojmë të shkruajmë.

Erion Veliaj duhet të kuptojë se ka vdekur përfundimisht ajo kohë kur një dorë kontrollonte mediat dhe pushtetin në Shqipëri.

Prandaj, i bëjmë thirrje publike të bëjë pas nga sulmet ndaj CNA.al, në të kundërt, Veliaj do të mbajë përgjegjësi penale, në Gjykatë. Jo në Shqipëri atje ku e ka kapur drejtësinë “ati i tij shpirtëror” Edi Rama, por në një gjykatë europiane.

Nga ana tjetër bën mirë të heqë dorë nga abuzimi me socialistët e vërtetë, sepse Veliaj në fakt është njeriu që i nxori në opozitë dhe i luftoi socialistët. Veliaj nuk mund të quhet ndryshe veçse armiku i socialistëve dhe medias në Shqipëri./CNA.al