Bota

Demonstrata masive në Amsterdam në mbështetje të Jerusalemit

Komuniteti palestinez së bashku me shoqatat pro-palestineze, si dhe një numër i partive të majta dhe përfaqësues të bashkësive arabe dhe muslimane, morën pjesë në një marshim masiv në rrugët e Amsterdamit.

Tubimi u drejtua pranë ambasadës amerikane në shenjë proteste ndaj vendimeve të SHBA-ve dhe terrorizmit izraelit të praktikuar kundër popullit palestinez.

Protestuesit dënuan krimet e përsëritura të Izraelit kundër palestinezëve sidomos vrasjen e palestinezëve në protestat e tyre .Ata kërkuan mbajtjen e udhëheqësve izraelitë përgjegjës për këto krime.

Burimi : The Palestinian Information Center/ ML