Shqiperia

Dërguan 1 mijë shqiptarë në SHBA/ Krimet e Rënda lënë në burg 39 të arrestuarit (emrat)

Gjykata e Apelit të Krimeve të Rënda ka lënë në burg 39 personat e arrestuar me akuzën e trafikut të mbi një mijë shqiptarëve në SHBA, Kanada dhe Britani kundër vlerave nga 7 mijë paund deri në 30 mijë dollarë.

Grupi kriminal dërgoi rreth 200 persona drejt Britanisë ndërsa 800 persona të tjerë në SHBA dhe Kanada, përfitimet e të cilëve shkojnë në rreth 25 milionë dollarë nga trafikimi i emigrantëve.

Të arrestuarit të cilët mbetën në burg nga Krimet e Rënda janë:

1.Ardian CORRI, 47 vjeç, lindur në Krujë dhe banues në Tiranë.

2.Luan QYRKU, 60 vjeç, banues në Tiranë.

3.Eno MUÇOLLARI, 57 vjeç, banues në Tiranë.

4.Ardian GURAKUQI, 58 vjeç, lindur në Elbasan e banues në Tiranë.

5.Zaim HYSENBELLIU, 57 vjeç, lindur në Skrapar e banues në Tiranë.

6.Arben KAJAÇI, 49 vjeç, lindur e banues në Tiranë.

7.Genci OSMANAJ, 49 vjeç, lindur e banues në Tiranë.

8.Oltjan SERANI, 33 vjeç, lindur në Përmet e banues në Tiranë.

9.Tanush PRENGA, 48 vjeç, lindur në Krujë dhe banues në Laç.

10.Liri MUÇOLLARI, 55 vjeçe, lindur në Çorovodë e banuese në Tiranë.

11.Fuat ZAIMI, 51 vjeç, lindur në Skrapar dhe banues në Tiranë.

12.Nikolin PRISKA, 49 vjeç, banues në Tiranë.

13.Ylber RAMA, 44 vjeç, lindur në Dibër e banues në Tiranë.

14.Haki TARJA, 50 vjeç banues në Tiranë.

15.Bedri BENDAJ, 55 vjeç, lindur në Berat, e banues Tiranë.

16.Erenik AVDYLI, 30 vjeç banues në Tiranë.

17.Nik BUSHI, 65 vjeç, lindur e banues në Shkodër

18.Kolë VUSHAJ, 49 vjeç, banues në Malësi të Madhe.

19.Besnik VUÇAJ, 49 vjeç, lindur në Shkodër, por rezident në Irlandë.

20.Alfred KALAJ, 32 vjeç, banues në Malësinë e Madhe.

21.Mhill ZEFI, 42 vjeç, banues në Shkodër.

22.Nosh VOLAJ, 45 vjeç, banues në Malësi e Madhe.

23.Prel GJELAJ, 54 vjeç, banues në Malësi e Madhe.

24.Sokol DULI, 49 vjeç, banues në Lezhë.

25.Euglen DUSHKU, 32 vjeç, banues në Lezhë.

26.Leonora DUSHKU, 33 vjeçe, banuese në Lezhë.

27.Roza FRROKU, 40 vjeçe, lindur në Fier e banuese në Lezhë.

28.Blerim BRAHIMI, 36 vjeç, banues në Lezhë.

29.Luigj SHTINJA, 52 vjeç, banues në Kurbin.

30.Esat CAKONI, 52 vjeç, banues në Kurbin.

31.Fatos MUJA, 48 vjeç, banues në Kukës

32.Kreshnik MUJA, 35 vjeç, banues në Kukës.

33.Artur KARAJ, 43 vjeç, banues në Krujë.

34.Kristian Zallinaj, 21 vjeç, banues në Shkodër.

35.Mensur Selami, 53 vjeç, lindur e banues në Dubrovë – Peshkopi.

Kujtojmë këtu se operacioni u finalizua pak javë më parë dhe nga 51 persona të përfshirë, 39 u arrestuan në Shqipëri, mes tyre 4 policë, ndërsa për 12 të tjerët (2 bullgarë) po punohet për prangosjen. Katër policët e arrestuar ishin me detyrë kontrollorë në Pikat e Kalimit Kufitar, Hani i Hotit dhe Qafë Thanë, të cilët kanë shpërdoruar detyrën duke mos kryer regjistrimin e shtetasve të kontrabanduar.

Policët e arrestuar janë:

Çelnik MAKSUTI, 53 vjeç, lindur e banues në Pogradec me detyrë kontrollor në P.K.K.Qafë Thanë.

Ilir ISMAILI, 32 vjeç, lindur e banues në Pogradec, me detyrë kontrollor në P.K.K.Qafë Thanë.

Erjon MAXHARI, 28 vjeç, lindur e banues në Pogradec, me detyrë kontrollor në P.K.K.Qafë Thanë.

Gjokë UJKAJ, 46 vjeç, lindur e banues në Shkodër, me detyrë kontrollor në P.K.K. Hani i Hotit Shkodër.