Rajoni

Edhe Macron e përgënjeshtron Hashim Thaçin. Parisi zyrtar: Nuk e kemi përkrahur idenë e “korrigjimit”

Idenë e Thaçit shumë analiste, personalitete dhe eksperte ndërkombëtar e cilësojnë si të Beogradit me pretendime të realizojë Serbinë e Madhe. Kështu pas këshilltarit të presidentit Davis Philips edhe Parisi zyrtar e përgënjeshtron Hashim Thaçin. Dorëheqja e Philipseshte është dëshmi se Presidenti po largohet nga konceptet gjeopolitike mbi të cilat u formua shteti.

Pas këshilltarit te presidentit kosovar edhe Macron e e përgënjeshtron Hashim Thacin. Nga Parisi zyrtar thone se nuk kemi përkrahur idene e “korrigjimit”

“Largimi i Philips është dëshmi se Presidenti aktual po largohet nga këto koncepte gjeopolitike të cilat determinuan lindjen e shtetit tonë. Në këtë segment Hashim Thaçi i djeshëm do ta akuzonte Hashim Thaçin e sotëm për tradhti kombëtare dhe antiuesternizëm.” kanë shkruar mediat shqiptare në Prishtinë dhe Tiranë.

Sipas tyre, pas këshilltarit te presidentit të Kosovës edhe Macron e demanton Hashim Thaçin. Nga Parisi zyrtar thonë se nuk kemi përkrahur idenë e “korrigjimit”.

Duke kërkuar sqarim nga gazeta “Novosti” rreth deklaratave të Thaçit në Prishtinë pas kthimit të tij në Prishtinë në Ministrinë franceze të Punëve të Jashtme, Ministria e Jashtme franceze ka lëshuar këtë njoftim. Sipas kësaj deklarata nga Parisi zyrtar “pozicioni i Francës nuk ka ndryshuar, dhe se ky vend është më i hapur se Gjermania në drejtim të zgjidhjeve të mundshme të çështjes së Kosovës.

Sipas këtij njoftimit “Rusia në fakt mbështet idenë  Hashim Thaçit-Vuçiç që do të qonte në zgjidhjen e korrigjimit të kufijve të  Kosovë, i cili mbështet popullin serb, dhe që është në përputhje me Kushtetutën dhe Rezolutën 1244.

OPINIONE

INTERVISTA