Shqiperia

Ekskluzive/ Nipi i Sadri Abazit boshatis buxhetin e shtetit, ja sa para mori në 2019, shifrat shokuese dhe zyrtarët që mbushën xhepat

Jo rastësisht qeveria e Edi Ramës është certifikuar nga Departamenti Amerikan i Shtetit, Brukseli dhe Kontrolli i Lartë i Shtetit si qeveria më e korruptuar në Evropë. Banda e Rilindjes, sipas të dhënave zyrtare, ka 7-fishuar korrupsionin në Shqipëri.

Po si i vjedh shqiptarët banda në pushtet?

Shumë thjeshtë. Ministra, deputetë dhe drejtorë, marrin paratë e buxhetit të shtetit, me anë të tenderave, përmes kompanive që i kanë kaluar në emër të fëmijëve, bashkëshorteve, nipave, mbesave etj.

Në këtë mënyrë paratë e shqiptarëve kalojnë nga buxheti i shtetit në çantat e anëtarëve të bandës së Rilindjes. Më pas paratë ndahen sipas rolit në skemën e vjedhjes me ligj, ndërsa një pjesë shpenzohen në fushata e elektorale, për të blerë vota dhe manipuluar, për të vijuar mbajtjen e pushtetit, i cili garanton vijimin e vjedhjes. Ky është edhe sundimi i ri i shqiptarëve, tashmë jo me luftë dhe bomba, por me propagandë dhe vjedhje.

Një shembull konkret është Sadri Abazi, deputet i Partisë Socialiste, pra anëtar i bandës së Rilindjes. Nipi i Sadri Abazit, Arbër Abazi, është administrator i kompanisë “Alko-Impex General Construcion SHPK”. Kjo kompani vetëm gjatë viteve 2016-2017 ka fituar 13.4 miliardë lekë. Nga 19 tendera që ka ‘konkurruar’ ka fituar 17. Por, Pamfleti zbulon se nipi i Sadri Abazit, pas të cilit fshihet Sadriu, ka bërë kërdinë në buxhetin e shtetit shqiptar edhe gjatë viti 2019.

Institucione qendrore dhe vendore janë vënë në garë se kush t’i japë më shumë para nipit të Sadri Abazit. Kjo është skema që Edi Rama përdor për të mbajtur të bashkuar bandën e Rilindjes. Kështu Sadri Abazi shton pasurinë, blen makinë 105 mijë euro etj., ndërsa shqiptarët mbushin ujë me bidona, punojnë në fabrika dhe marrin borxh për të mbyllur muajin. Kur vijnë zgjedhjet, me paratë që u ka vjedhur, Sadriu u blen edhe votën në zonën e tij, për t’i treguar Edi Ramës se ka arritur objektivin./Pamfleti

Institucionet që i dhanë para nipit të Sadri Abazit për vitin 2019 dhe shumat përkatëse

Bashkia Tiranë,15,874,013 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Ujësjellës-Kanalizime Devoll, 948,000 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Bashkia Tiranë, 15,341,411 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Drejtoria e Rajonit Verior (Shkodër), 8,521,261 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Bashkia Librazhd, 1,086,524 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Bashkia Librazhd, 182,381 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Bashkia Librazhd, 1,086,524 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Bashkia Librazhd, 182,381 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Drejtoria e Rajonit Verior (Shkodër), 2,245,805 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Drejtoria e Rajonit Qendror (Tiranë), 1,407,225 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Drejtoria e Rajonit Qendror (Tiranë), 1,588,313 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Drejtoria e Rajonit Qendror (Tiranë), 682,020 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Bashkia Kavaja, 4,539,063 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Bashkia Tiranë, 15,824,959 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Bashkia Tiranë, 15,316,689 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Drejtoria e Rajonit Verior (Shkodër), 963,763 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Drejtoria e Rajonit Qendror (Tiranë), 1,407,225 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Drejtoria e Rajonit Qendror (Tiranë), 1,587,271 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Drejtoria e Rajonit Qendror (Tiranë), 680,400 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Drejtoria e Rajonit Qendror (Tiranë), 1,407,225 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Drejtoria e Rajonit Qendror (Tiranë), 1,585,186 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Drejtoria e Rajonit Qendror (Tiranë), 1,407,636 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Drejtoria e Rajonit Qendror (Tiranë), 682,425 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Drejtoria e Rajonit Qendror (Tiranë), 682,425 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Drejtoria e Rajonit Qendror (Tiranë), 1,587,271 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Bashkia Tiranë, 15,757,127 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Drejtoria e Rajonit Verior (Shkodër), 3,440,460 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Bashkia Bilisht, 6,351,388 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Bashkia Peshkopi, 25,771,423 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Drejtoria e Rajonit Qendror (Tiranë), 660,555 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Drejtoria e Rajonit Qendror (Tiranë), 1,561,216 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Drejtoria e Rajonit Qendror (Tiranë), 5,014,506 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Bashkia Librazhd, 182,381 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Bashkia Librazhd, 1,086,524 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Drejtoria e Rajonit Qendror (Tiranë), 689,310 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Drejtoria e Rajonit Qendror (Tiranë), 1,593,524 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Drejtoria e Rajonit Qendror (Tiranë), 1,407,636 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Bashkia Tiranë, 14,131,073 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Bashkia Tiranë, 15,546,760 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Bashkia Bilisht, 8,973,198 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Bashkia Librazhd, 164,755 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Bashkia Librazhd, 1,016,247 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Drejtoria e Rajonit Verior (Shkodër), 1,638,600 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Bashkia Tiranë, 15,182,767 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Bashkia Librazhd, 1,070,006 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Bashkia Librazhd, 182,381 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Bashkia Librazhd, 182,381 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Bashkia Librazhd, 182,381 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Bashkia Librazhd, 190,841 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Bashkia Tiranë, 866,032 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Bashkia Tiranë, 15,866,032 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Bashkia Librazhd, 1,085,444 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Bashkia Librazhd, 1,084,878 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Aparati Ministrise se Financave dhe Ekonomise, 1,795,058 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Aparati Ministrisë se Financave dhe Ekonomisë, 11,064,099 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Aparati Ministrisë së Financave dhe Ekonomisë, 26,437,186 lekë për kompaninë e nipit të Sadriut

Etiketa