Fjalimi i Abdul-Malik al-Houthit në lidhje me koalicionin amerikan kundër Jemenit

Fjalimi i liderit të AnsarAllah:

• Ne e konsiderojmë hapin amerikan, së bashku me disa vende, për të formuar një koalicion shumëkombësh nën maskën e mbrojtjes së tregtisë në Detin e Kuq, një hap armiqësor që synon mbrojtjen e Izraelit.

• Linjat e transportit janë të sigurta për të gjitha anijet, me përjashtim të anijeve të lidhura me entitetin armik izraelit, ose që shkojnë në portet e Palestinës së pushtuar.

• Ne pohojmë se Jemeni do të mbrohet në rast se është i ekspozuar ndaj ndonjë sulmi.

• Çdo përpjekje për të na penguar të kryejmë detyrën tonë fetare dhe humanitare në mbështetjen e Palestinës do të përballet me një përgjigje të rreptë.

• Për 75 vjet, armiku sionist-izraelit ka vazhduar agresionin kundër popullit palestinez në Rripin e Gazës, duke kryer krimet më të tmerrshme.

• Vendet që hyjnë në luftë zakonisht deklarojnë bazat strategjike dhe ushtarake si objektivat e tyre, ndërsa armiku izraelit shpall paturpësisht spitalet si objektiva të tyre.

• Izraeli shënjestroi grupet e njerëzve të zhvendosur, madje edhe në shkollat e UNRWA-s, dhe nuk i interesonte që ata ishin nën mbrojtjen e OKB-së, dhe paturpësisht i sulmoi vazhdimisht.

• Izraeli vazhdon brutalitetin e tij dhe kur dështon në një fushë-betejë, ai përdor bombardimin pa dallim të civilëve në Rripin e Gazës.

• Amerikanët janë partnerë me sionistët në të gjitha krimet e tyre që në momentin e parë. Ata dërguan ekspertët e tyre ushtarakë për menaxhim dhe planifikim dhe u dhanë atyre mijëra bomba shkatërruese.

• Amerikanët u siguruan sionistëve armë të ndaluara ndërkombëtarisht, u dhanë atyre mbështetje materiale për të financuar operacionet ushtarake dhe dërguan drone vëzhgimi për t’u dhënë atyre informacion.

• SHBA kërcënoi të gjitha vendet e rajonit. Duke i kërcënuar ata, amerikanët donin t’u siguronin sionistëve kushte të mjaftueshme për të kryer masakra në Gaza pa kundërshtime nga askush.

• Edhe me dërgimin e ushqimeve dhe ilaçeve për popullin palestinez në Gaza, asgjë nuk hyn veçse pas miratimit amerikan dhe izraelit.

• Amerika është një krah tjetër i sionizmit ndërkombëtar, pjesë e të cilit është edhe Presidenti amerikan, që është mburrur dhe ka deklaruar përkatësinë e tij dhe ai po vepron nga ky këndvështrim.

• SHBA i ka transformuar bazat e saj në rajon për të qenë një mbështetje për sionistët dhe të gjitha depot e armëve të tyre, madje edhe ato në vendet arabe, janë përdorur për të mbështetur izraelitët.

• Çdo rezolutë nën titullin e armëpushimit në OKB kundërshtohet nga SHBA, e cila këmbëngul për vazhdimin e vrasjeve në Gaza.

• Britanikët, të cilët ishin të parët që krijuan entitetin sionist që në fillim, po lëvizin sot vazhdimisht në mbështetje të armikut sionist.

• Ne shohim gjithashtu disa vende evropiane që mbështesin sionistët, duke përfshirë Francën, Italinë dhe Gjermaninë, secila prej të cilave ka një histori të errët dhe një histori të tmerrshme kriminale.

• Kur lobi sionist ndikon në regjimet perëndimore, ai i detyron ata të veprojnë sikur të kenë braktisur edhe vlerat liberale. Ata lëvizin në mënyrë të pamatur, pa asnjë parim humanitar, rezultat i politikave të ngjashme me xhunglën.

• Përgjegjësia është e madhe mbi botën islame dhe bie mbi përgjegjësinë e çdo muslimani sot.

• Është detyrë e muslimanëve sot që të marrin një qëndrim serioz, praktik dhe efektiv me një qasje të sinqertë për të mbështetur popullin palestinez.

• Disa vende arabe i kanë ndërprerë lidhjet e tyre me kombet perëndimore sepse ata folën kundër sjelljeve të tyre ose ofenduan një mbret, princ ose kur veprojnë kundër një vendi tjetër arab ose mysliman [që mbështet perëndimin]

• Vendet që veprojnë ashpër kundër çdo vendi arab apo mysliman, ne i shohim në një gjendje apatie të plotë ndaj çështjeve kryesore të kombit, siç është shtypja e popullit palestinez.

• Këto vende kanë arritur deri në atë pikë sa të preokupohen me kërcime, këngë, gara qensh dhe gjëra shumë të parëndësishme, duke injoruar masakrat e mëdha në Palestinë./gazetaimpakt

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne