Bota

India kredi prej 1 miliard dollarë për Lindjen e Largët Ruse

India do të hapë një linjë kredie prej 1 miliard dollarësh për Rusinë, njoftoi kryeministri i vendit, Narendra Modi.

“Paratë do të shkojnë për zhvillimin e Lindjes së Largët Ruse”, tha Modi, duke iu drejtuar mysafirëve në Forumin Ekonomik Lindor 2019 në Vladivostok, një qytet port afër skajit lindor të Rusisë.

“India do të sigurojë një linjë kredie në vlerë prej 1 miliard dollarë. Ky është një rast i paprecedent, ky është jastëku ynë fillestar në Lindjen e Largët. Qeveria e Indisë është shumë aktive në këtë rajon”, tha ai.

Modi tha se Vladivostoku mund të bëhet një platformë për Unionin Ekonomik Euroazian për të hyrë në tregjet aziatike në përgjithësi dhe në Indi në veçanti.

Forumi Ekonomik Lindor është një forum ndërkombëtar vjetor i mbajtur në Vladivostok për të inkurajuar investimet e huaja në Lindjen e Largët Ruse.

Lindershipi rus gjithashtu përdorë anët e ngjarjes për të diskutuar çështjet rajonale./AA