Kuriozitete

Janë shumë të bukura, por qytete krejtësisht të braktisura

Fotografi Kai Caemmerer udhëtoi në Kinë për të fotografuar disa nga peisazhet urbane më fantastike dhe misterioze nga qytete të ndryshme të Republikës Popullore Kineze.

Në të gjithë Kinën, ka qindra qytete që kanë pothuajse gjithçka që nevojitet për një jetesë moderne, urbane: komplekse apartamentesh, kanalizime ujërash të zhvilluara, qiellgërvishtëse. Çdo gjë, domethënë, përveç një faktori kryesor: njerëzve.

Këto qytete misterioze dhe pothuajse krejtësisht të zbrazëta janë pjesë e planit më të madh të Kinës për të lëvizur 250 milionë qytetarë që jetojnë aktualisht në zonat rurale në lokacione urbane deri më 2026.

OPINIONE