Bota

Komuniteti Musliman i Irlandës së Veriut lëshon ftesën e hapur

Komuniteti Musliman në Derry, qyteti i dytë më i madh në Irlandën e Veriut, ka lëshuar një ftesë të hapur për banorët vendas që vijnë t’i vizitojnë këtë të diel.

“Tea and Tour” takohen me fqinjët tuaj musliman ngjarje që do të mbahet në Qendrën e Komunitetit Islamik Veri Perëndimor në Pennyburn nga ora 13: 00-17: 00 këtë e diel, me 14 maj 2017.

Banorëve vendas të të gjitha besimeve dhe prejardhjeve do t’u ofrohet një hyrje në Islam dhe mundësi për t’u takuar me fqinjët e tyre muslimanë. Komuniteti musliman në qytet do të shënojë ardhjen e muajit të Ramazanit (muajin e agjërimit) me ngjarjen edukative.

Qendra e Bashkësisë Islame gjendet në 8 Hyde Business Park, Pennyburn Industrial Estate, dhe do të ketë kopshte për fëmijëve të dielën. Përveç kësaj, vizitorët do të marrin pjesë për të vëzhguar namazin e besimtarëve në orën 14.30.

Një shumëllojshmëri e ëmbëlsirave përgatitur nga Bashkësia Lokale Muslimane do të shërbehet me çaj dhe kafe.

Kryebashkiaku Hilary McClintock, politikanët lokalë, anëtarët e Këshillit, përfaqësues nga grupet fetare dhe komunitare, komunitetet e BME, forcat e policisë lokale, departamenti i zjarrfikësve dhe i shpëtimit, departamenti i shëndetësisë dhe nxënësit e shkollave të mesme pritet të marrin pjesë në ngjarjen historike.

Organizatorët e ngjarjes në Shoqatën Islame Veri Perëndimore dhe Qendrën e Komunitetit Islamik, thanë:

“Ne në Qendrën Islame në Veri-Perëndimore jemi të kënaqur për nivelin e interesimit për këtë ngjarje dhe shpresojmë se kjo do t’i ndihmojë njerëzit të lidhin Qendrën Islamike jo me një lloj kërcënimi, por me punën e vlefshme të komunitetit dhe jetën e pasur shpirtërore.”

Qendra Islamike e Komunitetit Veriperëndimor u krijua nga Shoqata Islame Veri-Perëndimore në gusht të vitit 2016.

Burimi : The Derry Journal/ ML

OPINIONE

INTERVISTA