Emisioni IMPAKT

Konferenca e Bahreinit dhe plani i Trumpit per zhdukjen e Palestines

Ne 25 – 26 qershor 2019, dhendri i presidentit Trump, Jared Kushner, ministri i ekonomise Steven Mnuchin, drejtoresha e Fondit Monetar Nderkombetar Christine Lagarde, ish-kryeministri i Britanise se Madhe dhe bombarduesi i Irakut Tony Blair dhe princat beduine te Arabise Saudite, Emirateve Arabe dhe Bahreinit me ne krye vrasesin protestant Muhamed bin Selman organizuan ne Manama te Bahreinit konferencen me titull: Workshopi i Paqes dhe Begatise. Ky takim eshte ne vijim me planin e presidentit Trump dhe dhendrit te tij izraelito-amerikan Jared Kushner i njohur si “Marreveshja e Shekullit” i cili synon zhdukjen e Palestines dhe deportimin e palestinezeve drejt shkreteterise se Sinait ne Egjipt. Ne videon me siper Dr. Olsi Jazexhi analizon planin e Izraelit dhe administrates amerikane per zhdukjen e Palestines dhe mbeshtetjen qe regjimet beduine te Arabise Saudite, Emirateve Arabe dhe Bahreinit po i bejne ketij plani gjenocidial. Ndaj ketij plani ogurzi ne te gjithe boten arabe dhe islame ka patur protesta. Palestinezet e kane denoncuar kete agresion dhe plan gjenocidal. Ndersa ne Irak, irakenet kane thyer ambasaden e Bahreinit ne forme proteste.