Rajoni

Letra e Trump për Vuçiç: Njohja e Kosovës hap rrugën e Serbisë drejt BE-së

Mediat serbe raportojnë për një letër të presidentit amerikan Donald Trump, dërguar homolgut të tij serb, Aleksander Vuçiç me rastin e festës kombëtare të Serbisë.

“Shtetet e Bashkuara mbeten të patundura në përpjekjen tuaj të shenjtë për të thelluar bashkëpunimin rajonal. Veçanërisht në çështjen e normalizimit të marrëdhënieve më Kosovën. Një marrëveshje historike, me një pranim të ndërsjellë në thelb, do të ndërtonte rrugën e Serbisë drejt zhvillimit ekonomik dhe integrimit në BE”, citohet letra e Trump.

Presidenti amerikan flet për njohjen reciproke mes Kosovës dhe Serbisë që përbën në fakt edhe thelbin e kërkesës së qeverisë së Kosovës në momentin e tanishëm.

OPINIONE