Opinion

Liri të burgosurve politik në Shqipëri!

Juxhin Çela

Meqenëse eshte bere edhe njehere mainstream apo çeshtje kryesore ajo e militanteve te ISIS por edhe e simpatizanteve te ketij mendimi vlen te kujtohet se ne Kosove edhe Shqiperi u eshte hequr liria qytetareve shqiptar vetem per shkak te besimit dhe bindjeve te tyre politike, jane dhjetera njerez nga shoqeria jone te cilet jane izoluar prej vitesh pa kryer asnje krim ose shkelur ligje te kesaj demokracie/shoqerie.

Duhet te jete per ne 🇦🇱 shqiptaret e PA PRANUESHME te trajtojme keshtu shqiptaret thjesht per botekuptimin qe kane te ndryshem nga shumica, po mbahen ne izolim jo anetaret e organizates konkrete te ISIS apo ndonje plan konkret qe do synonte shkeljen e ligjeve ketu por jane izoluar militant paqesor te kesaj ideologjie apo nevojes per organizim politik shoqeror te ndikuar rrenjesisht nga botekuptmi fetar, parlamenti jone duhet te liroj menjehere te persekutuarit politik te kohes se sotme edhe te ofroj azil per mbare te persekutuarit nga ligje te ngjashme prej vendeve te rajonit.

Nje sistem demokratik nuk mund te ekzistoj nese nuk lejon kultivimin edhe te ideve qe e “fikin”/ndalin ate, kjo eshte demokracia, asgje me shume edhe asgje me pak.

Eshte nje gje adoptimi i nje ideologjie edhe nje gje tjeter perdorimi i mjeteve te dhunes edhe terrorit ndaj civileve per te arritur qellimin, qe absolutisht duhet te ndeshkohet si akti me i tmerrshem qe nje grup humanesh mund te kryej por te limitosh nje mendim per shkak se nje grup qe e ka adoptuar ka kryer akte te tmerrshme eshte e gabuar, e drejta per te besuar edhe aspiruar ne nje shtet islamik eshte e nje e drejte natyrore e çdo besimtari mysliman.  /gazetaimpakt

OPINIONE