Bota

Muslimanët do të arrijnë 30% të popullsisë së botës deri në vitin 2050

Qendra Kërkimore Pew Research (PRC) me seli në SHBA vlerëson se muslimanët do të arrijnë 2.76 miliardë ose 29.7 përqind të popullsisë së botës deri në vitin 2050 – një rritje prej 1.161 miliardë.

Myslimanët do të arrijnë 29.7% të popullsisë së botës deri në vitin 2050.

Sipas një studimi të vitit 2015 dhe 2017 nga Qendra Kërkimore, Afrika Nën -Sahariane do të përbëjë 24.3 për qind të myslimanëve në mbarë botën në vitin 2050, ndërsa Azia do të ketë rreth 52.8 për qind – një rënie nga 61.7 për qind në vitin 2010.

Lindja e Mesme dhe Afrika e Veriut do të mbeten të qëndrueshme në 20 përqind, duke u rritur me vetëm 0.2 përqind nga 2010 në 2050.

Edhe pse numri i sulmeve islamofobike ndodh në nivele më të larta në SHBA, bashkësia myslimane në SHBA pritet të dyfishohet nga 0.9 për qind në 2.1 për qind.

Këto shifra i atribuohen migrimit të fundit dhe modeleve demografike.

“Muslimanët përbëjnë shumicën e popullsisë në 49 vende të botës,” thuhet në raportin e vitit 2017.

Indonezia aktualisht pritet të ketë komunitetin më të madh mysliman me 209 milionë banorë , 87.2 përqind të popullsisë së vendit – që do të shohë një rritje prej 50 milion deri në vitin 2050.

Në vendin e dytë është India, me rreth 176 milionë muslimanë, ose rreth 14.4 për qind të popullsisë së saj. Globalisht, deri në vitin 2050, India do të zërë vendin e parë me 310 milionë muslimanë.

Burimi : Step Feed/ ML