Bota Islamofobi

Myslimanët falën në rrugë në shenjë proteste ndaj mbylljes së një faltore në Paris

Qindra myslimanë të Francës në shenjë proteste ndaj mbylljes së një faltore në Paris, kanë organizuar ceremoninë e faljes së namazit në rrugë.

Kanali televiziv Press Tv njoftoi se myslimanët e Francës ditën e premte në rajonin Klishi në veri të Parisit, kanë organizuar ceremoninë e namazit përball një salloni i cili më parë përdorej si faltore për kryerjen e namazit. Me mbylljen e kësaj faltore, edhe 300 fëmijë të cilët merrnin pjesë në programin mësimor për mësimin e gjuhës arabe dhe leximin e Kur’anit, më nuk kanë mundësi të ndjekin këtë program mësimor. Myslimanët protestues që nga 10 ditë më parë kanë filluar të falin namazin në rrugë përpara këtij salloni./PT