Kuriozitete

Në Vlorë nuk zbulohet vetëm kanabis, peshkatarët kapin peshkaqenin ‘Dem’

Peshkatarët e Vlorës kanë kapur sërish një specie të rrezikshëm në ujrat e Jonit.

Bëhet fjalë për një peshkaqen që duhet “Dem”. Sipas specialistëve, ky peshkaqen është agresiv dhe i rrezikshëm, por zakonisht ky qëndron në thellësi të ujrave.

Por peshkatarët kanë arritur të kapin edhe një peshkaqen tjetër të qujatur “Dhelpër”. Kjo specie po vjen në zhdukje dhe kapja e tij është një rastësi. Të dy peshkaqenët janë të rrallë në ujrat tona, por mbërritja në cektësi duket se lidhet me mungesën e ushqimit.