Bota

Nesër bota islame fillon me agjërimin e muajit të shenjtë të Ramazanit

Nesër fillon muaji i shenjt i Ramazanit që ndryshe quhet edhe si sulltani i 11 muajve.

Myslimanët, për të cilët Ramazani ka rëndësi të veçantë, sonte do të zgjohen në syfyrin e parë, ndërsa agjërimi fillon nesër.

Në këtë muaj të shenjtë të Ramazanit, kur ka filluar edhe shpallja e Kuranit Famëlartë, kryhen ritet fetare si falja e namazit të teravihve, këndimi i Kuranit, dhënia e sadakas së fitrit dhe itikafi.

Këtë muaj myslimanët do të japin zeqatin dhe sadakanë (lëmoshën) e fitrit.

Gjatë muajit të Ramazanit do të shënohet edhe Nata e Mirë e Kadrit, për të cilën në Kuran thuhet se “është me e dobishme se 1 mijë muaj të tjerë”.

Pas agjërimit të 30 ditëve të Ramazanit bota islame do të kremtojë Bajramin që këtë vit përkon më 15 qershor./ trt

OPINIONE

INTERVISTA