Historia Shqiperia

Një tjetër portret i serbo-shqiptarit Skënderbe

Shpesh herë publikohen imazhe dhe portrete të serbo-shqiptarit Skënderbe. Këto imazhe me origjine kryesisht nga Italia dhe Franca kanë dallime të mëdha nga imazhi i Skënderbeut i paraqitur në Shqipëri për masën e popullit shqiptar.  Serbo-shqiptari paraqitet në Shqipëri kryesisht me një helmetë me kokë cjapi dhe me dy brire në të.

Këtë herë është zbuluar nje tjetër portret i Skenderbeut ku ai paraqitet i shpërfytyruar, me një hunde të madhe të shtrembër dhe me gungë, me një kapele me pupla dhe pa helmetën e tij të famshme më kokë cjapi.

Në fillimin e veprës me titull “L’Albania. Notizie geografiche, etnografiche et storiche” të autorit Arturo Galanti – botuar në Romë në vitin 1901 nga shtëpia botuese “Dante Alighieri” – gjejmë një portret të veçantë të serbo-shqiptarit Sknderbe, të cilin e ka sjellë për publikun shqiptar Aurenc Bebja nëpërmjet blogut të tij  “Dars (Klos), Mat – Albania.