Bota

Njoftimi i pazakontë, Koreja e Veriut bën thirrje për unitet të dy Koreve

Koreja e Veriut doli të enjten në një njoftim të pazakontë mediatik për të gjithë koreanët brenda dhe jashtë vendit, duke u bërë thirrje që të jenë të bashkuar pa ndihmën e vendeve të tjera. Media shtetërore koreanoveriore e liderit Kim Jong nënvizoi se të gjithë koreanët, të Veriut dhe të Jugut duhet të nxisin kontaktet, udhëtimet dhe bashkëpunimet mes dy Koreve për një Gadishull Korean të bashkuar. Në njoftimin mediatik thuhej gjithashtu se Peniani do ti mposhtë të gjitha sfidat që janë kundër ribashkimit të Gadishullit.