Bota Historia Kultura

Oaza e Kur’anit do të paraqes 3.000 dorëshkrime të rralla të Kur’anit

Qeveria e Arabisë Saudite ka në plan të krijojë një Oazë të Kur’anit – një botë në klasë, për të integruar kulturën dhe njohurinë në një sipërfaqe mbi 50 akra tokë në Medine – në qytetin e Pejgamberit, Muhammedit (paqja qoftë mbi të), sipas raporteve të mediave lokale..

Oaza e Kur’anit, e cila do të shërbejë për qëllime akademike dhe rekreative, do të paraqet më shumë se 3.000 kopje të rralla të dorëshkrimit të Librit të Shenjtë, Kur’anit, sipas Gazetës Saudite.

Oaza e Kur’anit do të jetë integruar në botë-klasë , si pikë referimi kulturore dhe njohurie që tregon çdo gjë që kanë të bëjnë me librin e shenjtë, Kur’anin, ka thënë një zyrtar të martën.

Qyteti i Pejgamberi (paqja qoftë mbi të), Medinah tashmë ka një Kompleks për Shtypjen e Kur’anit ku botohen rreth 10 milionë kopje të Kur’anit çdo vit.

Kompleksi për Shtypjen e Kur’anit ka publikuar 55 përkthime të ndryshme të Kur’anit në 39 gjuhë. Kompleksi ka gjithashtu një Qendër Kur’anore Kërkimore Dixhitale.

Burimi : IQNA News/ ML

OPINIONE