Bota

Pranimi i Emirateve të Bashkuara Arabe për Sirinë

Ministri i Jashtëm i Emirateve të Bashkuara Arabe pranoi se heqja e Sirisë nga Liga Arabe ishte një vendim i gabuar.

Sipas raportit të televizionit el-Alem, në një intervistë të publikuar sot, Ministri i Jashtëm i Emirateve të Bashkuara Arabe, Enver Gargas pranoi se heqja e Sirisë nga Liga Arabe ishte një gabim dhe se vendet arabe nuk kanë arritur të realizojnë asnjë program gjithëpërfshirës për zgjidhjen e çështjes së Sirisë.

Liga Arabe ka suspenduar antarësimin e Sirisë nga kjo Ligë, në vitin 2011, në një kohë kur qeveria e Sirisë Perëndimore shtoi presionin ndaj Basharit.

Anëtari i Ligës Arabe, Arabia Saudite dhe disa qeveri arabe si regjimet e Emirateve të Bashkuara Arabe, kanë një rol të rëndësishëm në zbulimin dhe intensifikimin e krizave të Sirisë, Irakut dhe Jemenit.

Burimi : Rast Haber/ ML