Bota

Seminar mbi kaligrafinë arabe dhe dorëshkrimet e Kur’anit në Egjipt

Një seminar është planifikuar të mbahet në Egjipt të mërkurën mbi kaligrafinë arabe dhe mbishkrimin e Kur’anit.

Qendra për dorëshkrime arabe në bashkëpunim me Organizatën Arsimore, Kulturore dhe Shkencore të Ligës Arabe (ALECSO) organizon Seminarin në Kajro, raportoi përditshmja al-Yavm al-Sabi.

Sipas Faisal al-Khafan, drejtori i qendrës, thirrësi i shquar i Irakut, Muthana al-Abidi do të drejtojë këtë seminar.

Ai gjithashtu do t’i përgjigjet pyetjeve rreth kaligrafisë arabe dhe historinë e dorëshkrimeve të Kur’anit.

Dy ekspozita me dorëshkrimet e Kur’anit dhe dorëshkrimet e ALECSO do të mbahet në periferi të seminarit.

Muthana Al-Abidi është një kaligraf i njohur në Botën Arabe dhe ka fituar shumë çmime ndërkombëtare në kaligrafi.

Ai gjithashtu ka marrë pjesë me ekspozita të ndryshme të veprave të tij të kaligrafisë arabe në vende të ndryshme.

Burimi : IQNA/ ML

OPINIONE