Rajoni

Serbia pajiset me tankun rus T-72 MS

Një nga tanket më të fuqishme në botë, ai rus T-72 MS, arriti ditët e fundit në Serbi dhe u promovua për herë të parë të premten në një paradë ushtarake në Nish.

Gjithsej 30 transportues personeli të blinduar, për të cilat u ra dakord në 2015, do të dërgohen në Serbi në javët e ardhshme, shkruan Novosti.

Tank rus T-72, në një version të modernizuar, konsiderohet si një nga tanket më të mira të bëra ndonjëherë. Ajo ka një forcë të blinduara aktive, si dhe një armë goditëse, baza e së cilës është e një kalibrit 122 milimetër.