Shkrimtari suedez me origjinë hebreje: Izraeli dëshiron që të gjithë t’ia kenë frikën,

Izraeli dëshiron që të gjithë t’ia kenë frikën dhe të vë në tryezë mundësinë e vrasjes për të arritur këtë qëllim, thotë shkrimtari suedez me origjinë hebreje, Israel Shamir. “Unë besoj se Izraeli dëshiron të sjellë frikë nga vetja tek të gjithë dhe duke mos përjashtuar mundësinë që ai dëshiron të vrasë njerëz. Ndoshta shpjegimi më i lehtë – ai dëshiron të vrasë të gjithë”, tha Shamir.

Ai tha se Izraeli ka kryer një “gjenocid gradual” që nga viti 1948 dhe vuri në dukje bombardimet “e tmerrshme” të Rripit të Gazës.  Shamir tha se gjeneralët, shefi i shtabit dhe ministrat izraelitë duan luftë. Lidhur me reagimet globale ndaj përgjigjes së Izraelit ndaj sulmit të papritur të 7 tetorit nga grupi i rezistencës palestineze, Hamas, Shamir tha: “Gjithnjë e më shumë vende perëndimore humbasin subjektivitetin e tyre”.

“Ato janë objekte. Ata vërtet nuk mund t’i thonë jo Izraelit”, tha ai. Nëse ka një botë të drejtë, Izraeli do të gjykohet në të ardhmen, por nëse ky sistem vazhdon, do të jetë shumë e vështirë, tha ai./AA

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne