Etiketegreqia

Rajoni

Greqia e re dhe basti i Mitsotakis

Ekipi që ka marrë në dorë qeverisjen e vendit është i ndryshëm nga ai që ishim mësuar deri më tani. Shumë i ndryshëm dhe mjaft i afërt me atë që një pjesë e...

Opinion

Qeveria e re greke dhe Shqipëria

nga Jordan Jorgji. Ashtu siç pritej, Qirjako Micotaqis është Kryeministri i ri i vendit fqinj, Greqisë. Vota paraprake e fitores u pa në zgjedhjet e...

Rajoni

Turqi-Greqi, hapen edhe konfliktet fetare

Turqia dhe Greqia duket se janë në garë për të prodhuar sa më shumë probleme në marrëdhëniet me njëra-tjetrën. Përveç tensioneve në Egje që lidhet me kërkimet...

Rajoni

Greqia zgjohet pas krizës financiare

Pavarësisht krizës financiare, Greqia është midis vendeve të eurozonës që kanë dalë relativisht mirë që nga futja e monedhës së përbashkët 20 vite më parë.Ky...

Rajoni

Greqia drejt neutralitetit fetar

Qeveria greke dhe Kisha janë duke përmbyllur një marrëveshje kornizë që do të rregullojë marrëdhëniet mes tyre si ato të karakterit politik ashtu edhe...

Opinion

SËRISH GREQIA NUK NA PRANON!

PROF. DR. ISMAIL BARDHI Nuk është e kotë thënia e urtë, pavarësisht vendit dhe kombit ku thuhet ajo: “Mos bëni diçka të mbrapshtë, se ju kthehet!” Për ata të...

Rajoni

Greqia pritet të njohë Kosovën

Agjencia e lajmeve “Sputnik” shkruan së fundmi se Greqia do të njohë së shpejti Kosovën nëse një gjë të tillë do ta kërkojë ShBA. Sipas rrjetit në fjalë ka...

OPINIONE

INTERVISTA