Historia

“Të shpartallojmë bllokadën”: Shqipëria komuniste nga National Geographic

Shqipëria komuniste, sipas revistes National Geographic, në vitin 1980.

Gazetari Mehmet Biber  kishte udhëtuar nëpër Shqipëri dhe gjate kohes kapi momente pikante të diktaturës.

Parullat dhe portretet e udhëheqësit komunist, diktatorit Enver Hoxha, leximi i gazetës “Zëri i Popullit”, bunkerët dhe padyshim varfëria, janë imazhet me të cilat gazetari i National Gegraphic identifikonte Shqipërinë e asaj kohe.