Bota Shqiperia

Thirrja e ambasadorit turk në Shqipëri: Kujdes nga FETO

Në përvjetorin e parë të grushtit të dështuar të shtetit në Turqi, ambasadori i këtij vendi në Tiranë, Hidayet Bayraktar theksoi rrezikshmërinë e madhe të organizatës “FETO”, e cila është bërë përgjegjëse nga Ankaraja zyrtare për ngjarjet e 15 korrikut të vitit 2016.

Ambasadori Bayraktar u ndal edhe te shtrirja e organizatës së drejtuar nga Fethullah Gulen, edhe në Shqipëri.

“Presidenti ynë Erdogan, edhe në intervistën e dhënë për Top Channel e ka theksuar që pala shqiptare duhet të jetë e kujdesshme në këtë gjë. Sigurisht që ne, duke qenë një aleat strategjik me Shqipërinë, dëshirojmë që në një vend mik si Shqipëria të mos ndodhë e të mos përsëriten ato që ndodhën në Turqi, më 15 korrik 2016. Ne thjesht e paralajmërojmë dhe rekomandojmë në mënyrë vëllazërore dhe miqësore, që në Shqipëri të mos përsëriten ngjarje të hidhura, siç ndodhën në Turqi”, tha ambasadori Hidayet Bayraktar.

Ndër të tjera, ai u ndal edhe te bashkëpunimi me autoritetet shqiptare, për largimin e kësaj organizate nga vendi ynë.

“Ne vazhdojmë bashkëpunimin me funksionarë të sigurisë, policisë dhe gjyqësorit, e jemi të kënaqur nga ky bashkëpunim. Kjo çështje trajtohet edhe në nivelet më të larta. Edhe Ambasada jonë e shpreh këtë çështje në institucionet shqiptare, edhe ministritë përkatëse kanë një bashkëpunim në këtë fushë, ka edhe shkëmbim informacioni. Ashtu siç ‘FETO’-n po e pastrojmë nga Turqia, ashtu dalëngadalë ajo do të pastrohet nga të gjitha vendet e tjera të botës. Ne kemi një bashkëpunim dhe nuk dëshirojmë që FETO të ketë bazën e vet edhe këtu në Shqipëri”, tha më tej ambasadori turk.

Ambasadori i Turqisë në Tiranë rikonfirmoi edhe njëherë atë që deklaroi presidenti Erdogan në emisionin “Top Story”, se shumë shpejt në Shqipëri do të nisin aktivitetin e tyre shkollat e Fondacionit “Maarif”, të cilat janë të mbështetura nga qeveria e Turqisë.

/ Top Channel

OPINIONE