Opinion

Turqia po prish lojërat e imperialistëve! Kjo po i çmend ata!

Nga: Yusuf Kaplan

Operacioni “Mburoja e Eufratit” hapi rrugën që Turqia të arrijë pavarësinë e vërtetë. Prandaj, operacioni” Mburoja e Eufratit” hyri në histori si një pikë kthese, një moment historik në luftën e Turqisë për pavarësi dhe të ardhmen e saj.

Nga Mburoja e Eufratit tek rikthimi i Paqes

Në të vërtetë, operacioni “Mburoja e Eufratit” ishte planifikuar më herët, por ai nuk u fillua pasi institutet kryesore shtetërore u morën nën kontroll nga Organizata Terroriste Fetullah (FETO). Kjo është pikërisht arsyeja pse disa nga operacionet tona në Siri nuk dhanë rezultatin që ne kishim dëshiruar.

Po e them këtë për herë të parë këtu. Unë i kisha marrë këto informacione direkt nga vëllezërit tanë sirianë me origjinë turke që po kryenin një operacion në zonën e sigurisë përsëri në atë kohë.

U trondita kur e dëgjova këtë për herë të parë.

Një komandant turkmen me të cilin patëm një takim ekskluziv, kishte thënë: “Ne vendosim të bëjmë një operacion, por planet tona gjithmonë shkuan keq. Trupat e YPG dhe të regjimit befas fitojnë krahun e sipërm, dhe ne heqëm dorë nga të gjitha planet tona dhe tërhiqemi. ”

Pra, pse po shkonte gjithçka keq?

Ky njeri i mrekullueshëm kishte shtuar, “Ushtarët anëtarë të FETO nga pala turke do të informonin palën tjetër para se të fillonim operacionin, dhe në kohën e operacionit, ata njerëz thanë se njerëzit do të zhdukeshin.”

Prandaj, “Mburoja e Eufratit” ishte një operacion që u vonua të paktën tre-katër vjet.

Pasi ushtria u pastrua nga FETO, operacioni “Mburoja e Eufrat” ishte nisur pa ndonjë vonesë të mëtejshme – pasi të zmbrapsi 15 korrik 2016, pushtim dhe përpjekje për grusht shteti.

Pas “Mburojës së Eufratit”, filluam të ndërmarrim iniciativën në zonë. Kështu, megjithse Turqia po sillte një aeroplan rus si rezultat i një komploti të FETO, Rusisë do t’i duhej Turqia për të filluar procesin e Astana: këto të dyja hapën rrugën për Rusinë që ishte duke u vendosur thellë në rajon. Pra, kjo duhet të theksohet gjithashtu. Le të nënvizojmë së paku që këtu Rusia të jetë “fqinji” ynë si në veri, ashtu edhe në jug, dhe ajo të arrijë në një pozicion ku pothuajse e rrethon Turqinë.

Turqia nuk mund të kthehet pas, Nëse do ta bëjë, do të jetë vetvrasje

Pika aktuale e axhendës së brendshme në Sh.B.A është Turqia.

Presidenti i SHBA Donald Trump është duke u përplasur edhe me Shtetet për shkak të letrës që Trump pretendohet se i ka shkruar Presidentit Rexhep Tajip Erdogan, e cila i injoron të gjitha rregullat e protokollit diplomatik.

Megjithatë, ka nga ata në vendin tonë që janë të kënaqur me këtë letër, dhe ka mjaft prej tyre.

Pse u zbulua tani kjo letër e shkruar në 9 tetor?

Së dyti, ne i dhamë përgjigje për këtë përmes operacionit të “Burimit të Paqes”, duke kryer një operacion të suksesshëm që mund të shërbejë si mësim edhe për terroristët e YPG dhe mbështetësit e tyre amerikanë dhe ne do të vazhdojmë të mësojmë.

Asnjë fuqi ushtarake nuk mund ta nxjerrë Turqinë nga atje. Administrata Trump urgjentisht e dërgoi sekretarin e saj të mbrojtjes Mike Pence të dërguar në Turqi. Ata u nisën urgjentisht të ndalojnë përparimin e Turqisë përmes takimeve.

Por Turqia nuk mund të tërhiqet kurrë! Tërheqja e Turqisë do të jetë vetëvrasje.

Tani për tani po kryejmë një sulm të fuqishëm diplomatik, ndërsa gjithashtu përparojmë shpejt në tokë me trupat tona heroike, të qëndrueshme, sakrifikuese dhe besnike.

Imperialistët, kukullat e tyre janë duke u çmendur.

Le të dihet se projekti i shtetit të dytë të terrorit në Izrael, i cili do të ishte Izraeli dhe kukulla e imperialistëve, u rrëzua.

Një veprim i tillë nga Turqia, për të cilin ata menduan se ishte nën kontrollin e tyre, i tronditi të gjithë imperialistët.

Kjo është arsyeja pse kryeministri izraelit Benjamin Netanyahu si rezultat edhe vetë Izraeli po çmendet.

Kjo është arsyeja pse SH.B.A. nuk ka të dhëna se çfarë të bëjë; ajo është thjesht duke menduar se çfarë të keqe mund të bëjë përrreth.

Kjo është arsyeja pse “djemtë e mëdhenj” të Bashkimit Evropian, Franca dhe Gjermania janë të tërbuar.

Turqia prishi një lojë shumë të madhe; ajo shkatërroi komplotin e imperialistëve.

Dhe kjo është tani! Shumë do të vjnë. Në të vërtetë, gjithçka sapo filloi.

Le të mos harrojmë kurrë se pavarësisht gjithçkaje, Perandoria Osmane u rrëzua dhe u fshi nga historia si rezultat i kurtheve të vendosura kundër nesh në Luftën e Parë Botërore.

E njëjta komplot mund të planifikohej edhe tani. Rusia dhe Sh.B.A mund të veprojnë së bashku me Izraelin. Ata dëshirojnë ta vendosin në vështirësi Turqinë dhe ta mbysin atë.

Turqia duhet të vazhdojë me sulmet e saj në tokë dhe në diplomaci pa anashkaluar të gjitha këto, dhe të prishë lojën e kukullave të YPG, të cilët kanë prishur hartat etnike të rajonit, dhe imperialistët, të cilët janë duke kontrolluar nga distanca, por në mënyrë të hapur.

Turqia që zmbrapsi projektin e dytë të Izraelit që do ta kthejë rajonin në një gangrenë të vështirë për tu rikuperuar dhe të shkaktojë të gjitha llojet e çrregullimeve do të çojë në rezultate jashtëzakonisht të rëndësishme jo vetëm për ne, por edhe për sa i përket të ardhmes së rajonit.

Pas operacionit të “Burimi i Paqes”, asgjë nuk do të jetë më e njëjtë si më parë!/Gazetaimpakt/ yenisafak/

OPINIONE