Shqiperia

Kryeministri Edi Rama “fillon” punë përkthyes

Gjatë samitit të frankofonisë në Jervan të Armenisë, kryeministri Edi Rama ka shërbyer për pak minuta si përkthyes.

Presidenti Emanuel Macron ka nisur një bisedë me Hashim Thaçin por ky i fundit është gjendur në vështirësi, për shkak se është dobët me gjuhët e huaja. Menjëherë në ndihmë i ka ardhur kryeministri Edi Rama, i cili flet rrejshëm frëngjishten, anglishten dhe italishten.

Në fokus të bisedës Macron-Thaçi ka qenë çështja e ndryshimit të kufijve me Serbinë. Franca e ka shprehur qëndrimin e saj, ashtu si Gjemania kundërshton idenë e Thaçit.
Përkthimi i Ramës vihet re në videon e mëposhtme.

OPINIONE