Bota

2 vizita të rëndësishme nga Amerika në Turqi

2 vizita të rëndësishme nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës do të zhvillohen në Turqi.

Këshilltari për sigurinë kombëtare të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Herbert Raymon McMaster do të vijë në Turqi në fund të javës.

Kurse javën e ardhshme pritet të vijë Sekretari amerikan i Shtetit, Rex Tillerson.

Tema kryesore e bisedimeve pritet të jetë lufta civile që vazhdon në Siri dhe operacioni i Forcave të Armatosura Turke “Dega e Ullirit” në rajonin Afrin të Sirisë.

Mendohet se në takime do të bisedohet edhe për ekzistencën e ushtarëve amerikanë në Menbixh./ trt