Bota

2500 Xhami të ndërtuara në Kirgistan që nga rënia e Bashkimit Sovjetik

Shefi i Komisionit Shtetëror për Çështjet Fetare, Zairbec Ergashev tha se  në Kirgistan kishte vetëm 39 xhami kur Bashkimi Sovjetik u shpërbë në vitin 1990.

Aktualisht, Komisioni ka regjistruar më shumë se 3,200 organizata fetare, vuri në dukje ai, duke thënë se 2,800 prej tyre janë islamikë dhe 390 janë të krishterë.

Kirgistani është një shtet me dalje në det me terren malor në Azinë Qendrore. Kirgistani kufizohet me Kazakistanin në veri, Uzbekistanin në perëndim dhe jugperëndim, Taxhikistanin në jugperëndim dhe Kinën në lindje. Kryeqyteti i Kirgistanit dhe qyteti më i madh është Bishkek.

Burimet zyrtare vlerësojnë se 80 përqind e popullsisë së vendit janë myslimanë.

Burimi : Fa-News/ ML