Emisioni IMPAKT Opinion

A do të krijojë Turqia Pashallëkun e Tarabullusit apo Mesdheu do kthehet në nje liqen greko-izraelit?

Ne videon me siper Dr. Olsi Jazexhi flet per nderhyrjen turke ne Libi dhe projektin greko-izraelit i cili kerkon te ktheje Detin Mesdhe ne nje liqen greko-izraelit per kontrollin e gazit. Tregohet mbi konfliktin ne Libi dhe rrolin qe Izraeli, Franca, Rusia, Arabia Saudite, Egjipti, Emiratet e Bashkuara Arabe kane ne mbeshtetje te diktatorit ushtarak Kalifa Haftar dhe ne rolin qe Turqia ka ne mbeshtetjen e qeverise demokratike te Tripolit. Ne video behet nje rezyme historike e Tripolit kur ai njihej si Pashalleku i Tarabullusit dhe rolin qe shqiptaret dhe osmanet paten ne sundimin e Libise. Flitet per pushtimin italian te Libise dhe Shqiperise dhe per kohen e arte qe Libia kaloi nen drejtimin e Muammar al – Gadafit.

OPINIONE

INTERVISTA