Bota

Abbas ushtron presion ndaj Hamasit duke nxjerrë në pension të parakohshëm punëtorët palestinezë në Gaza

Presidenti palestinez Mahmud Abbas ka shkelur me këmbë më shumë se 6,000 punonjës palestinezë në Rripin e Gazës, në një masë të re që ka për qëllim të ushtrojë presion ndaj sundimtarëve të Hamasit.

Zëdhënësi i qeverisë, Yousif al-Mahmoud tha të martën se punonjësit – që punonin në shëndetësi, arsim dhe sektorë të tjerë publikë – po dërgoheshin në pension të parakohshëm.

Ai thotë se hapi mund të përmbyset nëse Hamasi ia dorëzon pushtetin qeverisë së Abbasit.

Hamasi mori kontrollin e Gazës nga forcat e Abbasit një dekadë më parë dhe përpjekjet e përsëritura për pajtim kanë dështuar.

Një Abbas i frustruar kohët e fundit u përpoq të rriste presionin mbi Hamasin duke ulur pensionet e ish-punëtorëve të papunë në Gaza, duke reduktuar pagesat ndaj Izraelit për energjinë elektrike të sjellë në brezin bregdetar dhe duke kufizuar disa shërbime mjekësore. / © Gazeta Impakt

OPINIONE