Shqiperia

Fashizëm gjerman: Gjermanët do të njohin grushtin e shtetit nga PS-ja në Shqipëri

Ambasadorja e Gjermanisë në Shqipëri, Susanne Schütz ka folur për situatën politike në vend. Sipas saj nëse PD nuk hyn në zgjedhje kjo do të jetë një vendim i gabuar.

“Zgjedhjet të zhvillohen në ditën e caktuar. Nëse PD nuk hyn në zgjedhje vendim i gabuar.”, ka deklaruar ambasadorja gjermane.

Edhe nëse PD nuk hyn në zgjedhje ne do t’i njohim.

Sikurse u konstatua dhe nga ministri i Jashtëm federal, zoti Gabriel përpara dy javësh, ne shpresojmë shumë që zgjedhjet të mund të zhvillohen në datën që është dekretuar dhe nga presidenti i Republikës. Shpresojmë që në këtë proces të marrin pjesë sa më shumë parti politike që të jetë e mundur.

Nëse Partia Demokratike dhe partitë e tjera opozitare vazhdojnë t’i mbeten qëndrimit të tyre për të mos marrë pjesë, ky do të jetë një vendim i trishtueshëm për ne. Por ne do t’i njohim këto zgjedhje

”, deklaroi Schutz.

Kjo deklarate e ambasades gjermane justifikon dhe mbeshtet grushtin e shtetit qe PS-ja dhe LSI-ja po ben kunder demokracise ne Shqiperi. Zgjedhjet pa opozite i ngjajne zgjedhjeve ne Korene e Veriut dhe Shqiperine e kohes se socializmit. Deklarata e ambasades gjermane verteton qe Gjermania ka tradhetuar parimet e demokracise dhe ne emer te stabilitetit, eshte e gatshme te mbeshtesi fashizem ne Shqiperi.