Bota

Angli – Vazhdojnë mosmarrëveshjet për Brexitin

Refuzohet mocioni i qeverisë angleze për marrëveshjen e Brexitit (për daljen e vendit nga Bashkimi Evropian) që synonte të miratohet brenda 3 ditëve në Dhomën e Komuneve.

Mocioni u votua me 322 vota kundër dhe 308 pro.

Pas kësaj Kryeministri i Anglisë, Boris Johnson deklaroi se do të ndalojë procesin brenda Dhomës së Komuneve për dërgimin e projektligjit për marrëveshjen e Brexitit në ligjin e brendshëm të vendit.

Ndërkaq bëhet e ditur se projektligji në votimin e parë mbrëmë u miratua nga deputetët./trt

OPINIONE