Bota

BE miraton kërkesën e Britanisë, ja kur ndodh Brexit

Udhëheqësit e BE-së kanë miratuar kërkesën e Mbretërisë së Bashkuar për t’u larguar nga Bashkimi Europian. Lajmi është konfirmuar nga Donald Tusk.

Pak para takimit, në Tëitterin e saj Theresa May ka publikuar një letër drejtuar qytetarëve të Mbretërisë së Bashkuar ku edhe i premtonte një kapitull të ri në historinë e vendit të tyre.

“Kjo është një marrëveshje për një të ardhme më të ndritshme. Do të jemi në gjendje të nënshkruajmë marrëveshje të reja tregtare dhe të hapim tregje të reja në ekonomitë që po rriten me ritëm të shpejtë në mbarë botën”, tha kryeministrja britanike Tereza Mei.

Ndërsa presidenti i Komisionit Evropian, Jean-Claude Juncker u shpreh se kjo ishte një ditë e trishtuar për Europën.

“Ndërsa presidenti i Komisionit Evropian, Jean-Claude Juncker u shpreh se kjo ishte një ditë e trishtuar për Europën”, u shpreh ai.

OPINIONE