Shqiperia

Bilanc lufte nga aksidentet: 117 të vrarë në rrugët e Shqipërisë

Shqiptarët vriten rrugëve të Shqipërisë si të ishin në një luftë.

Nga shifrat zyrtare të policisë së shtetit, të publikuara nga Abc News, del se vetëm në gjysmën e parë të këtij viti, mbetën të vrarë 117 persona nga aksidentet.

Shifra është tronditëse dhe dëshmon se edhe fushatat e gjobave dhe ndryshimi i ligjeve nuk i ndërgjegjëson dot qytetarët të respektojnë rregullat e qarkullimit rrugor dhe thuajse çdo ditë, ndodhin aksidente në vend.

Gjithsej në këto 6 muaj, ndodhën 1042 aksidente sipas policisë.

Shifrat e të plagosurve janë akoma më të rënda, 159 të plagosur rëndë dhe 1042 të plagosur lehtë.

Bilanci i luftës vazhdon prej vitesh.

Për të njëjtën periudhë, vitin e kaluar, të vrarët në aksidente ishin 130 vetë.

OPINIONE