KategoriOpinion

Opinion

Fajin s’na e kanë grekët

Andi Bushati Mënyra arbitrare e qeverisjes së Rilindjes po i shërben si preteks Greqisë për të penguar përparimin e Shqipërisë drejt Bashkimit...

Opinion

Ozurpimi i atdhedashurisë!

Shkruan: Mr. Driton Arifi Të ngazëllehet njeriu nga dashuria e pashterrur për atdheun nuk është e çuditshme, po të ndodhë e kundërta ka vend për...

Opinion

Luftë klase e kazanit të corbës

Nga Xhafer Sadiku Midis atyre që me te drejte e këshillojnë Bashën për të reformuar formacionin politik që ai drejton, nuk mungojnë as pinjollët e...

Opinion

Shkollimi – arsimimi – edukimi

Edukim kombëtar, sipas meje, do të thotë të formosh personalitetin dhe identitetin e qytetarit shqiptar me dinjitet, me sedër, të aftë të vlerësojë...

Opinion

Rrena që doli zbuluar

/Owen Jones/ [1] Që kur bankat e zhytën botën perëndimore në kaos ekonomik, na është thënë se vetëm shkurtimet e shpenzimeve ofrojnë shpëtimin e...

Historia Kultura Opinion

Fuqia e monumenteve

Mënyra e arsyeshme për t’u marrë me monumentet e së kaluarës do të ishte t’i shihje thjesht si objekte të historisë. Prapëseprapë, nuk është kaq e...

Opinion

Qyteti i hijeve

  Roberto Bolaño E vdekura që pasoi quhej Penelope Mendes Beserra. Ishte njëmbëdhjetë vjeçe. E ëma punonte në makiladorën [1] Interzone-Berny...