KategoriOpinion

Opinion

Cinizmi si formë e Ideologjisë

Slavoj Zizek Koncepti më elementar i ideologjisë është ndoshta fraza më e njohur e Marksit në Kapital “Sie wissen das nicht, aber sie tun es” (“ata...

Opinion

Përse e sulmoi Trumpi Sirinë?

  Olsi Jazexhi Agresioni i datës 6 prill kundër Sirisë është krimi më i fundëm dhe ilegal që administratat amerikane bëjnë kundër vendeve arabe...

Opinion

Ungjilli i Fikut: Letra për LSI

Ditari i Shvejkut 1 Mazniku, pagëzori, ndjekësi dhe konfidenti buxhetor i Lali Erit, i thirrur për të qenë apostull, veçanërisht i bekuar me zbulesën...

Opinion

E paturpshmja Kimete Berisha

Nga Sulejman Mehazi Sot për soti gazetare, analiste, opinioniste e kritizere që ua ha piten, (petën, si themi ne në Tetovë) jo vetëm femrave, po dhe...

Opinion

Shtrigani i sajdisur

Salih Kabashi Ministri i Kulturës së Kosovës, gjysmaku, sakati e treçerekë analfabeti Kujtim Shala, ka harxhuar para të shtetit fukara të Kosovës për...