Shqiperia

Deputetët e PD në protestë, tension në seancën parlamentare

Opozita ka marrë në dorë kontrollin e seancës parlamentare me fjalime të njëpasnjëshme dhe akuza ndaj Edi Ramës dhe deputetëve të pS-së, që presin të votojnë Arta Markun, si Prokurore e Përgjithshme e Përkohshme.
“Tëhiquni ose përndryshe do të përballeni me të gjitha pasojat e rënda që përballet autokrati kur shkel urdhrin e sovranit” u shpreh Lulzim Basha në parlament. Propozimin e tre grupeve opozitare për ta shtyrë votimin e kryeprokurorit, deputetët e PS-së e hodhën poshtë me votë. Në momentin kur në sallë ka debat, deputetët e opozitës përplasin të gjithë bashkë tavolinat duke tensionuar më tej situatën. Ndërkohë, sipas një grafiku të paracaktuar, deputetët e opozitës dalin jashtë nga salla dhe mbajnë fjalime para protestuesve.