Drejt një kure ndryshe kundër kancerit

Një shpresë e re për pacientët që vuajnë nga kanceri vjen nga Rusia. Kërkuesit në këtë vend kanë propozuar një trajtim të ri bazuar mbi nangrimcat që dëmtojnë më shumë qelizat kanceroze dhe veprojnë edhe ndaj qelizave që shfaqin rezistencë ndaj antibiotikëve. Këto nanogrimca përbëhen nga citokroma, enzimë dhe kariopilin, pjesë e membranës së brendshme mitokondrike të qelizës. Kërkuesit nga Universiteti i Mokës, Bostonit në SHBA dhe Akademia ruse e Shkencave provuan se këto nangrimca stimulojnë vdekjen e qelizave kanceroze duke vepruar në membranën e qelizës dhe në membranën mitokondrike. Ky hap sipas tyre çon në një trajtim krejt të ri të kancerit, sëmundje shumë e vështirë dhe që prek një numër të madh njerëzish. / ResPublika

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne