Rajoni

“Dy karrige edhe sot mbetën bosh”! Mësuesi mesazh prekës pas largimit të nxënësve drejt Gjermanisë

Braktisja e Kosovës për një jetë më të mirë nëpër Evropë, ka sjellë edhe uljen e numrit te nxënësve ne shkolla. Kjo situatë prekur shumë mësuesin nga qyteti i Ferizajt, Zymer Haliti, i cili ka shprehur shqetësimin e tij për këtë dukuri dhe ka treguar dhimbjen se si dy nxënës të tij ikën drejt Gjermanisë dhe banka mbeti bosh.

Arsimtari, më tej, tregon se si disa nxënës të tjerë i kanë thënë se do të shkojnë së shpejti edhe ata, ndërsa shtron pyetjen se çfarë po bën shteti për të parandaluar këtë dukurii.

Shkrimi i mësuesit nga Ferizaj:

DY NXËNËS S’DO TË VIJNË MA NË SHKOLLË ARSIMTAR…!

Ishte ditë e hënë,java e tretë e këtij shtatori.Si çdo ditë që shkoj në punë,si mësimdhënës i gjuhës shqipe…!Por,kjo ditë apo kjo orë sikur më lëndoi shumë,jo vetëm mua,por edhe kolegët tjerë.

Kur shkova në klasën e tetë,i përshëndeta të gjithë dhe u ula të shkruaj orën.Dikur i pyeta nxënësit kujdestarë.

 

-Kush mungon ? Ata pa një pa dy më thonë! Arsimtarë dy nxënës (vëlla e motër) s’ do të vijnë ma në shkollë…!Në fillim u habita,pa ditur arsyen !?Por,ata shpejt më treguan se këta dy nxënës kanë shkuar dje për Gjermani dhe s’do të jenë ma me ne,s’do të vijë ma në shkollë…Dy karrika edhe sot mbetën bosh…!Ka shkuar arsimtar edhe ajo..e së shpejti do të shkojnë edhe kjo,edhe ai…!

Çdo ditë po thuaj në Kosovë po boshatisën shkollat,fshatrat,qytetet duke u larguar familje e individ e duke shkuar apo ikur për në perendim..!? E udhëheqësit tanë çfarë bënë për këtë dukuri…!?

Zymer Haliti,arsimtar…!/balkanweb

Nn 1

OPINIONE

INTERVISTA