Opinion

“Dy skllevër” që shitën Jeruzalemin: Mohamed bin Salman, Mohamed bin Zayed do të shesin Mekën, Medinë, do ta shihni këtë. O fëmijë të këtij rajoni, këto qytete antike! A nuk e meritoni ju lirinë? Një shekull më parë ata sulmuan Jeruzalemin, Medinë me ligje të krishtera britanike. Një shekull më vonë, ata po sulmojnë të gjithë rajonin me avionët amerikanë, izraelitë.

Nga: Ibrahim Karagul

Ne nuk na intereson deklarata e Presidentit të SHBA Donald Trump dhe Kryeministrit të Izraelit Benjamin Netanyahu për të ashtuquajturin planin e paqes që transferon Jeruzalemin në Izrael. Ne jemi të shqetësuar për tradhtinë e disa administratave arabe, udhëheqësve dhe regjimeve. Ne jemi të shqetësuar për Arabinë Saudite, Emiratet e Bashkuara Arabe, Omanin dhe Bahrein që janë duke shitur Jeruzalemin në Izrael.

Ne jemi të shqetësuar për ata që dëmtojnë vlerat e shenjta të Islamit, nderin e muslimanëve në tryezën e diplomacisë. Ne jemi të shqetësuar për mizoritë që “dy skllevërit” si Mohamed bin Salman dhe Mohammed bin Zayed po e vendosin këtë rajon, botën muslimane.

Ne jemi të shqetësuar për ato që u shitën nga Jeruzalemi, por çfarë tradhtimesh të tjera janë përfshirë, çfarë shtrëngimesh të tjera po zhvillohen për vendin dhe rajonin. Ne jemi të shqetësuar për atë që shkatërrimet e tjera do të vijnë nga lufta që këto “dy skllevër” po kryejnë kundër Islamit dhe muslimanëve në emër të Sh.B.A dhe Izraelit.

Ata jua shitën Jeruzalemin një shekull më parë britanikëve. Një shekull më vonë ata po e shesin atë në Izrael.

Një shekull më parë ata u kishin shitur Jeruzalemin britanikëve. Një shekull më vonë, tani, ata po e shesin Jeruzalemin në Izrael. Një shekull më parë ata po godisnin Medinën, qytetin e tyre, me ligje katolike britanike. Sot ata po sulmojnë Palestinën, Gazën me avionët izraelitë. Tradhtarët e djeshëm dhe të sotëm janë një dhe i njëjti. Ata që rezistuan në të kaluarën dhe ata që rezistuan sot janë po të njëjtët.

Një shekull më parë, paralelisht me britanikët, ata po sulmonin osmanët, ndërsa osmanët mbronin Jeruzalemin dhe Medinën. Një shekull më vonë, së bashku me Izraelin dhe Sh.B.A, ata po sulmojnë Turqinë në çdo cep të rajonit, ndërsa Turqia po përpiqet të mbrojë Jeruzalemin dhe rajonin.

Asgje nuk ka ndryshuar. Tradhtarët janë të njëjtë, shpëtimtarët janë të njëjtë. Ata që përpiqen për pavarësinë e rajonit janë të njëjtë; ata që përpiqen të rindërtojnë tutelën, rendin e skllavërisë janë të njëjta. Heronjtë janë të njëjtë, skllevërit janë të njëjtë.

Mohamed bin Salman, Mohamed bin Zayed: Ata do të shesin Mekën dhe Medinën.

Po, Jeruzalemi është shitur. Xhamia e Dykilbeve u shit, u sakrifikua për një negociim shumë të ndyrë. Ata që kanë shkëmbyer naftë për të fituar fuqi, tani po blejnë fuqi duke shitur Jeruzalemin. Ata futën frikën e Iranit në zemrën e botës arabe dhe e morën Jeruzalemin.

Frika e Iranit u bë në rajon ndërsa ata luftuan kundër Turqisë. Ata luftuan kundër të gjithëve që mbronin Jeruzalemin. Nesër, ata do të marrin edhe Palestinën me të njëjtat negociata. Nesër, ata do të marrin kontrollin mbi Mekën dhe Medinën përmes të njëjtave negociata.

Çfarë negociuan Emiratet e Bashkuara Arabe, Mohamed bin Zayed dhe Mohamed bin Salman i Arabisë Saudite me SHBA dhe Izraelin? Ata që thoshin: “Tani jemi miq të Izraelit”, “Tani jemi aleatë me Izraelin”, “Lufta arabo-izraelite ka mbaruar”, nënshtroi Jeruzalemin. Ata do të paguajnë një çmim të rëndë për këtë në sytë e botës muslimane, para njerzve të tyre.

Shtetet Arabe duhet të mbajnë përgjegjësi për këtë tradhti të madhe

Ata që e kanë shitur Jeruzalemin nuk mund të mbrojnë Mekën dhe Medinën. Ata nuk kanë asnjë licencë, autoritet apo përgjegjësi të tillë. Nëse do të pyeteshin, ata do t’i largonin menjëherë. Shumë kohë, ata do të bëjnë që zemra e Islamit të bëhet objekt i negociatave. Ata do ta bëjnë këtë, do ta shihni.

Komuniteti arab, duhet t’i bëjë shtetet arabe që ata t’i japin llogari për këtë. Bota muslimane jo arabe duhet t’i bëjë ata përgjegjës. Kush guxon ta vërë Jeruzalemin për negociata dhe me çfarë autoriteti dhe guximi për fuqinë e tyre? A është vetëm përgjegjësia e popullit të shtypur Palestinez për të mbrojtur Jeruzalemin?

Fëmijë të këtij rajoni, këto qytete antike! A nuk keni ju të drejtë për liri?

O bijtë e këtij rajoni, këto qytete antike! Ju po përballeni me një tradhti të madhe. Ju jeni ballë për ballë me paqyrën më të rëndë të pushtimit të madh që u rifillua një shekull më vonë dhe synon të dëbojë muslimanët nga historia.

Ata që thonë: “Ne do ta lëvizim luftën në zemrën e Islamit, në qendrën e saj”, ata që planifikonin projektin “luftë civile islamike” janë larguar nga Iraku, nga Afganistani, nga Libia dhe Siria në zemrën e Islamit; ata janë drejtuar drejt Jeruzalemit, Mekës dhe Medinës.

Kjo është përballja e shekullit XXI. Ne nuk kemi ndërmend të skllavërohemi, të humbasim një shekull edhe një herë. Nuk ka asnjë dallim midis arabëve, turqve ose persianëve në këtë përballje.

Një shekull më vonë, sot, ne jemi në të njëjtën luftë edhe një herë. Ne po përballemi me të njëjtin pushtim dhe duhet të bëjmë të njëjtat rezistenca. Ne, që humbëm një shekull më parë, kemi kapur një epokë të re në rritje. Ne nuk kemi ndërmend ta humbasim këtë përballje.

Hakan Fidan: A po përgatit Izraeli një listë të re?

Gazeta izraelite e djathtë e largoi shefin e inteligjencës së Turqisë Hakan Fidan në drejtimin e synuar. Ashtu si Kasem Sulejmani, dëshiron që ai të eliminohet.

Duket se po bëjnë një listë të re.

Ata kishin përgatitur një listë në 17-25 dhjetor 2013 dhe ia dorëzuan Organizatës terroriste të Fetullah Gulen (FETO). Të gjithë që nuk ishin në interes nga inteligjenca izraelite ishin në atë listë. Qindra njerëz. Ishte një listë e synuar.

Ata kishin përgatitur një listë tjetër në 15 korrik 2016. Kjo gjithashtu ishte përgatitur nga inteligjenca izraelite. Ata që do të vriteshin, do të ekzekutoheshin. Sikur të kishte pasur grushtin e shtetit, mijëra njerëz do të pushkatoheshin dhe të bënin gjithçka që u kishin udhëzuar “zotërit” e tyre.

Është e çuditshme që Çevik Bir dhe bashkëpunëtorëve të tij iu dha gjithashtu një listë e tillë më 28 shkurt. Të gjithë që nuk pëlqeheshin nga inteligjenca izraelite ishin në atë listë dhe u shpallën “armik të shtetit”.

Sot, të gjithë të lidhur me Presidentin Rexhep Tajip Erdogan janë në listën e inteligjencës izraelite. Qindra, ndoshta mijëra emra. Për ta, Erdogan është qëllimi më i madh i shekullit XXI. Sulmet nga jashtë dhe brenda po vazhdojnë akoma.

Toka duhet të lëkundet, bota duhet të kthehet në drejtim të kundërt

Unë iu bashkova vizitës tre-ditore të Presidentit Erdogan në Afrikë, në Algjeri, Gambia dhe Senegal. Dy vende janë ish koloni franceze ndërsa njëra është një koloni britanike. Të tre janë vende muslimane që e duan Turqinë.

Ata janë vende që janë shkatërruar nga kolonializmi. Afrika e Veriut, Afrika Qendrore duhet të ngrihet dhe të thotë, “Mjaft më”.

Presidenti algjerian i tha Presidentit Erdogan: “Francezët vranë afro 5 milion njerëz në Algjeri”. Erdogan kërkoi dokumentet për këtë genocid.

Edhe kjo fjali vetëm është e mjaftueshme për të shpjeguar tërë historinë e rajonit.

Bota duhet të kthehet në drejtim të kundërt. Toka duhet të copëtohet dhe bota duhet të kthehet në drejtim të kundërt.

Turqia është linja e vetme mbrojtëse për të gjithë rajonin./Gazetaimpakt/yenisafak/

OPINIONE

INTERVISTA