Bota Uncategorized

Erdogan: “Izraeli është shtet okupator dhe terrorist”

Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdoğan, ka folur në takimin e Këshillit të Ministrave të Jashtëm të Organizatës së Bashkëpunimit Islam (OBI), i cili po mbahet në Stamboll.

Erdoğan për vendimin e Trumpit për Kudsin: “Nuk ka asnjë dispozitë vendimi për qytetin i cili aktualisht është i pushtuar”.

Erdoğan: “Izraeli është një shtet okupator. Në të njëjtën kohë Izraeli është një shtet i terrorit”.

Erdoğan: “Me këtë vendim Izraeli është shpërblyer për të gjitha aktet terroriste. Ai që e dha këtë shpërblim, edhe pse i vetëm është Trumpi”.

Erdoğan: “U bëj thirrje vendeve që mbrojnë drejtësinë, të drejtën ndërkombëtare të njohin Kudsin si kryeqytet të shtetit të Palestinës nën pushtim”.

LIVE: Takimi i Këshillit të Ministrave të Jashtëm të OBI-t