Bota

Erdogan sulmon sërish Europën: Zëri i botës myslimane ngrihet kundër mëkateve tuaja!

“Kundër Europës mëkatare, zëri i vetëm që po ngrihet sot është zëri i botës myslimane”, kështu u shpreh Presidenti turk, Rexhep Tayyip Erdogan në hapjen e ekspozitës kombëtare të luftës në përvjetorin e themelimit kombëtar të shtetit turk.

“Politika e pushtimit të Evropës, e cila ka vazhduar në një mënyrë tinëzare për shekuj është shfaqur gjithmonë në mënyrën më të pavetëdijshme në territoret e Turqisë. Evropa më në fund gjeti një arsye për të dërguar ushtrinë e saj për të pushtuar.

Mëkatet e atyre që i quajnë Turqit tiranë dhe mëkatarë dhe që vendosin gjykata se detet e mëdha nuk do të jenë në gjendje të lajnë njollat ​​e tyre janë kaq të shëmtuara dhe të mjerueshme. Ju betohem vëllezërve muslimanë në emrin tuaj. Ky është rasti ynë: Nuk është i kufizuar në të drejtat dhe pavarësinë e Turqisë.

Turqit dhe Turqia nuk do t’i tradhtojnë paraardhësit e tyre, flamujt e tyre dhe të drejtat e tyre të përjetshme dhe të shenjta”, u shpreh Erdogan.

Erdogan gjithashtu tha se “forca jonë më e madhe është trashëgimia jonë kombëtare. Pa kujtuar këtë trashëgimi, as 15 korriku nuk mund të kuptohet, as vlera e Republikës sonë. Me krijimin e Republikës sonë ne kemi hedhur shkëndijën e pavarësisë në zemrat e shumë njerëzve të shtypur. Mbi të gjitha, kjo është frika e imperialistëve. Shkëndija e lirisë që u përhap nga Ballkani në Azinë Jugore erdhi nga Lindja.”

Presidenti turk tha gjithashtu se “në emër të këtij kombi përkulem përpara shpirtrave të paraardhësve tanë të mëdhenj dhe betohem se nuk do ta tradhtojmë nderin e shenjtë të paraardhësve tanë “./tpz

OPINIONE