Bota

Festivali i Dytë i Turqisë në Moskë

Festivalit të Dytë i Turqisë në Moskë ka filluar. Aktiviteti, i organizuar nga Federata Turke e Hotelierëve (TÜROFED) në bashkëpunim me kryetarët e qarqeve dhe qyteteve, agjencitë zhvillimore dhe me mbështetjen e Ministrisë së Kulturës dhe Turizmit të Turqisë, do të mbahet nga 10 deri më 12 gusht në Parkun e Moskës “Krasnaya Presnya”.

Vitin e kaluar rreth 153 mijë njerëz vizituan këtë ngjarje. Këtë vit organizatorët presin një numër rekord të mysafirëve. Koncerte dhe shfaqje, kuzhinë turke dhe një program të larmishëm kulturor për tri ditë do t’i kënaqin vizitorët.

Festivali turk, i cili fitoi popullaritet të madh vitin e kaluar, përsëri do të sjellë mikpritjen turke dhe krenarinë e kulturës turke në Rusi.

Sipas Kryetarit të Bordit të Federatës së Hoteliers Turke Osman Ayyk, organizatorët i kushtojnë rëndësi të madhe Festivalit Turk, i cili është një nga dy tregjet kryesore për turizmin turk.

Duke folur për rezultatet e festivalit të fundit, Osman Ayyk vuri në dukje se 200 familje të lumtura fituan turne në Turqi dhe reklamuan rreth Turqisë dhe festivali arriti në më shumë se milion audiencë. Ai shtoi se më shumë se 200 media dhe blogerë morën pjesë dhe shkruajtën për Festivalin turk në Moskë.

Burimi : turkey-fest.ru/festival / ML

OPINIONE