Bota

Gjykatësi i SHBA-së i jep të drejtë padisë së gruas muslimane që u ngatërrua për terroriste

Një gjykatës federal thotë se një grua muslimane ka bërë pohime të besueshme se policia e Çikagos ka shkelur të drejtat e saj duke e identifikuar gabimisht si një terroriste potenciale, apo “ujk i vetmuar”, ndërsa po largohej nga një stacion metroje.

Vendimi i Çikagos nënkupton se padia e Itemid Al-Matar, ku ajo pretendon se oficerët i tërhoqën shaminë e kokës dhe perçen e saj dhe e kontrolluan për armë, mund të kalojë. Ai e refuzon kërkesën e qytetit për të hedhur poshtë padinë.

Vendimi prej shtatë faqesh i postuar të premten thotë se këto padi kërkojnë dëshmi të besueshme që politika e qytetit ka mbështetur shkeljet. Ai thotë se Al-Matari pohoi se qyteti nuk i kishte trajnuar oficerët “në lidhje me ndjeshmërinë fetare”.

Një raport i policisë tha se oficerët ishin “në alarm të lartë të veprimtarisë terroriste” vjet më 4 korrik. Al-Matari kishte veshur rroba fetare dhe mbante një çantë shpine. Ai shtoi se oficerët besonin se Al-Matari ishte duke vepruar në mënyrë të “dyshimtë”. / © Gazeta Impakt

OPINIONE