Shqiperia

Greqia i heq shtetësinë zarit të Edi Ramës ne Himarë, Jorgo Goro.

Shteti grek ka vendosur t’i heqë nënshtetësinë kryetarit aktual të Bashkisë së Himarës, Jorgo Goro.

Vendimi është firmosur nga ministri i brendshëm grek, Panos Skurletis, ndërsa është botuar edhe në fletoren zyrtare.

Athina zyrtare thotë se vendimi bazohet në nenin 17 të ligjit për shtetësinë, sipas të cilit shtetësia greke hiqet në rastet kur personi që jeton në një vend të huaj, vepron pro atij vendi dhe kundër interesave të Greqisë.

Burimet thonë se për këtë vendim ka ndikuar ai që njihet “Lobi i Himarës”, një rrymë qytetare banoresh himariotë qe kundërshton masakren ndaj pronave qe qeveria Rama po ben kunder Himares. Jorgo Goro ka tradhetuar interesat e qytetareve te Himares, eshte bere pale me qeverine laik-katolike Rama e cila dy vite me pare arriti edhe te shkaterroj Kishen e Shen Athanasit ne Dhermi.

OPINIONE